15 Şubat 2012 Çarşamba

Türk Alman Üniversitesi Mekatronik Sistemler Mühendisliği Lisans Eğitimi 2012'de başlıyor.

Mekatronik Sistemler Mühendisliği Lisans Eğitimi 2012'de başlıyor.


2012 kış döneminde başlayacak olan Mekatronik Sistemler Mühendisliği Lisans programı öğrencilerine endüstri firmaları tarafından çok ihtiyaç duyulan hibrid bir müfredat sunuyor.
Bilinen Mekatronik programlarının bir adım ötesine geçen bu program, makina mühendisliğini ve elektrik/elektronik mühendisliğini ideal bir sentez çerçevesinde birleştirerek öğrencilerini termodinamikten malzeme teknolojisine, elektronikten yenilenebilir enerjiye, bilgisayar mimarisinden otomotiv teknolojisine, akıllı enerji yönetiminden vizualizasyon tekniklerine kadar geniş bir spektrum içinde bilgi ve beceri ile donatmayı hedeflemektedir.
Program mezunlarının endüstriyel iş hayatına atıldıklarında bilhassaaraştırma/geliştirme projelerinde 'proje  yöneticisi'  olarak kariyer merdiveninde hızla yükselebilmeleri programın ana hedeflerinden biridir.
Ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora yapmak isteyen mezunlar, TAÜ'nün Alman üniversiteleri ile yaptığı yakın işbirliğinin avantajlarından yararlanıp eğitimlerinin bir kısmını Almanya'daki bir araştırma kuruluşunda veya bir Alman üniversitede tamamlama imkanlarına daha yakın olacaklardır.
Eğitim dili ALMANCA'dır. Almancayı bilmeyen öğrenciler bir yıllık hazırlık sınıfında Almanca öğrenebilme imkanına sahiptirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder